Lex Barker & kool-aid/ LÉTO s Velbloudem


10.7.2020 18:00 - 22:00
Lex Barker & kool-aid/ LÉTO s Velbloudem
Letní scéna Slavie
Navigovat Navigovat
LEX BARKER - rap-rock / ČB
http://www.lexbarker.cz
@lexbarkerband

kool-aid - alernative-rock / ČB
http://bandzone.cz/koolaid
@koolaid_cz

Otevřeno od 18 hodin, produkce mezi 19 a 22 hodinou,
vstup je dobrovolný, výtěžek bude použit na honoráře interpretů, stejně tak můžete festival podpořit na této sbírce na Donio https://www.donio.cz/FestivalSlavie, festival je prozatím v režimu DIY.

Bližší informace k interpretům:

LEX BARKER historie českobudějovické kapely sahá do roku 2010 a s jistými změnami v sestavě hrají pořád to, co je baví a v čem se našli. Kluci staví na spojení rapu a rocku, od kterého se kdysi očekávalo otevření nových možností, ale celá bublina poměrně rychle splaskla a zůstalo jen několik přeživších.
Za dobu své existence kapela stihla objet nespočet českých festivalů a klubových koncertů a mj. vyhrát třeba první místo v celorepublikovém Rock Café Contestu. Tentokráte kluci zahrají nově připravené songy z jejich druhého studiového alba s názvem 3 a je se na co těšit, energie kapely je pořád dobrá a umí brnknout na ty správný struny tvýho já!

kool-aid, českobudějovická kapela pohybující se ve vodách pro naše končiny ne úplně běžných. Prozkoumávají spíš jemnější kytarový zvuk a zkouší sofistikované aranže s využitím rozličných akustických i elektronických nástrojů a propracovaných vícehlasů.
Pětičlenná kapela vydala svoje debutové EP v roce 2011, aby vzápětí upadla do stavu hibernace. Návrat v roce 2014 v novém složení přinesl nové minialbum prozaicky pojmenované EP2. Kladné recenze (Rock&Pop 3/5) následovaly úspěchy singlu Unicorn Ache v hitparádách Velká Sedma na Radiu 1 či ve Startéru Radia Wave, kde se dostal i do denní rotace. Mezitim si zahráli například jako support Vltavy, Kieslowski, britských Scarlet Soho, nebo kanadských July Talk. V roce 2018 vydali své poslední EP, od té doby jsou i jejich koncerty méně četné, vlastně vzácné, nenechte si proto ujít tenhle večer!

Podobné události